Казеїн кислотний харчовий
Код: казеїн кислотний харчовий
Казеїн - це слово чув будь - який спортсмен, хоча б мінімально цікавився харчовими добавками. Та й будь - яка людина напевно скаже, що чув про казеине, це щось пов'язане з молоком і молочною продукцією. Але ж насправді - це найважливіший елемент живлення, білок, який часто виступає основою багатьох високобілкових сумішей. Хтось вважає його непотрібним, низькоякісним матеріалом, використовуваним тільки дешевими брендами спортивного харчування. Інші ж навпаки, без казеїну не мислять своїх дієт і програм харчування. Так чого ж більше в казеине - користі чи шкоди? Давайте розберемося.
трохи науки
Казеїн - це головний білок молока, що утворюється при згортанні (сгущення) під впливом спеціальних ферментів. Являє собою поліпептидний ланцюжок багату фосфатними групами, які пов'язують кальцій. В середньому в одному літрі молока міститься до 3% казеїну (для порівняння - сироваткових білків всього 0,5% ). Тобто коров'яче молоко (білкова його складова) складається на 82% з казеїну і на 18% з сироваткового білка. Для порівняння - в молоці грудної жінки лише 29% казеїну і 71% сироваткового білка. У молоці казеїн знаходиться у вигляді з'єднання - казеината кальцію.
Казеїн був відомий людству вже давно. Спочатку використовувався для приготування клеїв, фарб і багатьох будівельних матеріалів (навіть пластмас). У міру розвитку харчової індустрії його стали використовувати в якості штучних харчових добавок і багатоцільового наповнювача для надання продуктам особливих смакових якостей або продовження їх терміну придатності.
Корисні властивості казеїну
Казеїн досить легко виділяється з молока. Як наслідок - він дешевий і доступний. Але тут є дуже важливий нюанс - оскільки для виділення казеїну використовуються спеціальні ферменти (химозин і інші) то дуже важливо, щоб їх дозування чітко дотримувалися. В іншому випадку в кінцевому продукті можлива присутність деякої кількості ферментів, які при споживанні можуть викликати харчові розлади. На більш дешевих і простих виробництвах часто і використовуються кислоти (типу оцтової) або лугу для згортання молока. Природно ці реагенти можуть залишатися в кінцевому продукті, що позначиться на його сприйнятті організмом людини. Якщо казеїн надалі використовується як добавка або наповнювач до продуктів - це навряд чи буде помітно. Але от якщо такий казеїн виступить основою якогось спортивного харчування . . . Втім, про це пізніше.
Друга важлива властивість казеїну - він містить практично повний спектр амінокислот. Тобто фактично він здатний задовольнити всі потреби людського організму і, звичайно ж, м'язів атлета. Єдина амінокислота, відсутня в ньому - гліколь - з успіхом синтезується самим організмом з інших амінокислот.
По - третє, казеїн легко перетравлюється і засвоюється, повністю расщепляясь в травному тракті. Як наслідок - часто використовується в дієтичному харчуванні, а так само при складанні багатьох поживних і молочних сумішей.
Спосіб вживання:
При наборі м'язової маси: Приймати по 1 порції, один раз на добу, щодня, перед сном.
При спалюванні жиру, де головне завдання казеїну - усунути голод і зберегти м'язи:
Приймати 2 - 4 рази на добу порціями по 15 - 20 гр. між прийомами їжі і перед сном.
склад:
Nähwert / Supplement Facts | pro 100g Pulver
per 100g Powder |
pro Portion (30g)
per Serving (30g) |
Brennwert / Energy | 385,9 kcal | 115,8 kcal |
1615,4 KJ | 484,6 KJ | |
Eiweiß / Protein | 90 g | 27 g |
Kohlenhydrate / Carbohydrate | 0,5 g | 0,15 g |
Fett / Fat | 1,6 g | 0,48 g |
Aminosäure / amino acid | g / 100 g protein | |
Phenylalanine | Phe | 4,60 |
Leucine | Leu | 9,33 |
Isoleucine | Ile | 5,76 |
Threonine | Thr | 2,38 |
Methionine | Met | 4,30 |
Lysine | Lys | 7,56 |
Valine | Val | 6,41 |
Histidine | His | 2,58 |
Arginine | Arg | 3,45 |
Cysteine | Cys | 0,88 |
Proline | Pro | 9,21 |
Alanine | Ala | 3,28 |
Aspartic acid | Asx | 7,20 |
Serine | Ser | 5,15 |
Glutamic acid | Glx | 19,96 |
Glycine | Gly | 2,01 |
Tyrosine | Tyr | 4,60 |
Tryptophan | Trp | 1,34 |
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
вага | 25.0 (кг) |